Демонстрацията се състои в сградата на Народното събрание.  Традиционно ще направим кратка

...
Демонстрацията се състои в сградата на Народното събрание.  Традиционно ще направим кратка
Коментари Харесай

Въоръжават двойно повече служители да обработват данните от избор...

Демонстрацията се състои в постройката на Народното събрание. 

 

" Традиционно ще създадем къса презентация, посредством която ще преминем през главните процеси, които ще покажем впоследтсвие. За нас е чудесна опция с изборите да подобрим услугите, които предлагаме. От 2003 година до момента сме работили по всички локални и национални избори, по референдуми също. Съвместно с Министерството на електронното управление работим за метода, по който ще се отброяват протоколите ". Това съобщи Александър Станев - шеф „ Системна интеграция и нововъведения “ в Информационно обслужване.

" Друга значима част е да съберем експертния запас от експерти, който да работи по данните ", сподели още той.

" Трябва да изградим 31 изчистлителни пунка ", добави Станев.

В тези пунктове всички данни ще могат да бъдат тествани безусловно без значение, като по този метод да вземем за пример може да се направи редом броене.

 

От " Информационно обслужване " подсигуряват, че даже при офанзива против обществената инфраструктура на ЦИК всеки един от пунктовете може да продължи да работи.

 

" За да осъществим всичко, ние сме подготвили база данни, с цел да върви безпрепятствено работата ", предизвести той.

" Имаме въведени съществени процедури за надзор по отношение на изборните бумаги, с цел да подсигуряваме, че изчисляването се прави тъкмо. Координираме се с всички държавни организации, имащи отношение с изборния развой ", продължи Станев.

 

" И несъмнено публикуването на отворените данни, с цел да може да се верифицира всяка една стъпка, която изпълняваме по контракта ".

 

„ Глобално в цялата компания сме наели 5000 души, които ще са заети с компютърната обработка. В ЦИК на промяна ще са по над 100 оператори. Очакваме да се оправим с голямото количество информация от тези два избора “, разгласи Ивайло Филипов, изпълнителен шеф на „ Информационно обслужване “.

„ За европейските избори кандидатската листа е една и съща за всички РИК-ове, а за народни представители са разнообразни. Това значи, че в случай, че огромна част от секциите у нас са с машини, протоколите ще имат две секции – едната с избор от хартия, другата с избор от машина. Регистрираните партии и обединения спрямо предишните избори са с 50% повече. За народни представители на предишните избори са към 5600, в този момент са към 7600. тези цифри довеждат до това дружно с ЦИК да предприеме дейности за увеличение на състава и на промените “, добави той.

 

Филипов посочи, че признатото от депутатите видеоизлъчване на броенето на вотовете на жителите и попълването на протоколите също ще докара до закъснение, само че чака да се оправят в законовите периоди: „ В сряда до края на деня ЦИК би трябвало да излезе с резултат за европейските избори, т.е. ние би трябвало да свършим по-рано работа съответно за изборите за европейски парламент, и в четвъртък да приключим работа за народните представители за нашия парламент. “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР